Prestatie. Vertrouwen. Vrijheid.

Waarom we doen wat we doen

We willen allemaal de vrijheid om ons werk en privéleven in te richten zoals wij dat willen. Bij Quad streven we ernaar om deze vrijheid te maximaliseren, maar het hangt volledig af van onze prestaties. Door consistent uitzonderlijke resultaten te leveren en ons te onderscheiden van de rest, verdienen we het vertrouwen van onze klanten. Dit vertrouwen geeft ons op zijn beurt meer autonomie in hoe, waar en wanneer we werken, zodat we een betere balans kunnen vinden tussen ons werk en privéleven.

Onze visie

Bij Quad integreren we prestaties, vertrouwen en vrijheid in onze bedrijfscultuur, gecombineerd met een échte no-nonsense aanpak in alles wat we doen. We gaan ervan uit dat je competente en betrouwbare collega's wilt, maar verder vullen wij niet in wat jij zou willen, zoals bedrijfsuitjes, luxe kantoren en oppervlakkige extraatjes. In plaats daarvan richten we ons op het creëren van een werkcultuur die respect heeft voor jouw tijd en prioriteiten. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten.

Samen winnen, individueel groeien

Wij geloven dat het team – en niet het individu – de belangrijkste factor is voor succes. De meeste 'teams' in de branche zijn alleen in naam teams, waarbij individuen naast elkaar werken zonder een gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid. Wij streven ernaar om samenhangende en samenwerkende teams te bouwen waarin elk lid elkaar steunt, zelfs als een collega met persoonlijke zaken te maken heeft. Door ons te richten op het welzijn van het team, zorgen we ervoor dat individuele leden op de lange termijn meer profiteren.

Prestaties tellen

Het voldoen aan acceptabele normen met voldoende werk en inspanning is voor ons niet bevredigend. Als we het beste deel van onze dag aan iets gaan besteden, willen we erin uitblinken en trots zijn op het overtreffen van verwachtingen. Bovendien is hoge prestatie de hoeksteen van onze vrijheid; zonder dat kunnen we de autonomie en flexibiliteit die we waarderen niet bereiken.

Geen (micro) management

Al onze inspanningen als bedrijf gaan naar het vinden van competente mensen die onze houding en mindset delen. Van daaruit creëren we de best mogelijke, goed uitgeruste en gebalanceerde teams, gebruikmakend van onze uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van softwareontwikkeling en consultancy. Daarna is er niets meer te managen. We ondersteunen je simpelweg op de manier die je nodig hebt en vertrouwen erop dat je weet wat je moet doen.

Het gaat niet om de tech

Natuurlijk zijn we gepassioneerd over softwareontwikkeling en technologie, maar we doen dit niet voor de nieuwste, meest flitsende technologie, want zelfs dat wordt snel oud. We zijn meer bezig met het vinden van de juiste balans tussen het op de juiste manier ontwikkelen van oplossingen en het tijdig leveren van iets bruikbaars voor onze klanten. Wij geloven dat we dit met bijna elke technologie kunnen bereiken.

Je eigen kring voorop

Niemand zou werk boven familie en vrienden moeten stellen, en je zult ons Quad ook niet als een 'familie' horen noemen. Werk is belangrijk, maar we streven ernaar om de impact op ons privéleven zo klein mogelijk te houden. Daarom organiseren we liever geen bedrijfsevenementen en activiteiten die inbreuk maken op de tijd die we anders aan onze echte families zouden kunnen besteden.

Kwaliteit boven populariteit

De andere vier of vijf leden van jouw team zijn de mensen met wie je het meest tijd doorbrengt en die de grootste impact zullen hebben op jouw (werk)leven. Wij hechten veel meer waarde aan capabele en betrouwbare collega's die ons werk makkelijker maken, dan aan mensen die we heel aardig vinden maar waar we op werkgebied niet op kunnen bouwen.

Met vrijheid komt verantwoordelijkheid

Autonomie brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Als een team de vrijheid heeft om beslissingen te nemen, is het ook verantwoordelijk voor de resultaten, zowel goede als slechte. Daarom levert het team extra inzet wanneer dat nodig is om succes te garanderen.

Je hoeft geen superheld te zijn

Geweldige teams hebben geen rockstars, ninjas of 10x ontwikkelaars nodig. We zijn ook niet het A-Team of de Avengers die de wereld gaan redden. Onze teams hebben competente, bescheiden individuen met een sterke werkethiek nodig die openstaan voor samenwerking. Dit zijn de mensen die wij het meest waarderen.

Wil jij liever personeelsuitjes
of een 14e en 15e maand?

Nog meer concrete voordelen

Geen verplichte uitjes

Bedrijfsfeestjes, uitjes en soortgelijke sociale evenementen zijn misschien niet jouw ding. Bij de meeste bedrijven zijn deze evenementen optioneel, maar voelen vaak toch als een verplichting. We willen je liever niet in een positie brengen waarin je een excuus moet verzinnen om niet te komen, dus organiseren wij ze niet. Wanneer onze teams uit eten gaan, is dat omdat ze dat zelf willen en hebben georganiseerd. We betalen dan zelfs de rekening.

Geen “kantoordagen”

Niemand reist graag naar kantoor, alleen maar omdat het 'kantoordag' is. We hebben kantoren, maar die zijn bedoeld om te gebruiken wanneer jij en je team besluiten dat het nodig is om samen te komen. Natuurlijk reizen we naar klanten als dat nodig is, maar we voorkomen dat het hele team meegaat, tenzij het echt essentieel is. Omdat onze teams zo goed presteren, geven onze klanten ons veel vrijheid en flexibiliteit hierin.

Lichte processen

Natuurlijk krijg je van ons een laptop, maar jij bepaalt welke extra apparatuur je nodig hebt om je werk goed te doen. Of het nu gaat om headsets, mechanische toetsenborden of andere randapparatuur, geef het gewoon aan en wij vergoeden je. Geen vragen gesteld. Op kantoor vind je 34-inch wide-screen monitoren, comfortabele stoelen en een koffiemachine. Wat heb je nog meer nodig?

Flexibele afspraken

We bieden flexibele contracten aan van 32, 36 en 40 uur per week. Mocht je ooit je werktijden willen aanpassen, dan kunnen we dat regelen. Onze contracten zijn niet-beperkend en geschreven in duidelijke, begrijpelijke taal, zonder juridisch jargon.

Een goede bonus

Bij Quad beperken we de bedrijfskosten tot een absoluut minimum. Dat betekent geen luxe kantoren, bedrijfsuitjes of managementlagen. In plaats daarvan bieden we standaard een 13e, 14e en 15e maand bonus, dat niet gelinkt is aan individuele prestaties

Persoonlijke groei

Wij doen niet aan functioneringsgesprekken of willekeurige jaarlijkse doelen. Dat is niet hoe je mensen motiveert. We willen dat ontwikkelaars doorgroeien naar senior rollen en misschien wel teamleider worden, door zichzelf onmisbaar te maken voor het team. Hoe weten we dat je onmisbaar bent? Als we jouw teamleider vragen of we je mogen overnemen voor een ander team en ze weigeren, dan weten we genoeg.

Leren, cursussen en training

“Kennisdeling sessies" of meetups met hapjes en drankjes aan het eind, dat is voor ons gewoon werk. Daar hoef jij je niet mee bezig te houden. We zijn ook niet zo dol op formele cursussen, trainingen en certificaten. Ontwikkelaars leren door te programmeren en door te praten met en te kijken naar hun teamgenoten. Mocht het toch ooit zinvol zijn om een cursus te volgen of een certificaat te halen, dan betalen we de kosten.

Kantoor is geen speeltuin

Als je met je team op kantoor bent, is dat waarschijnlijk omdat jullie samenwerken. We gaan ervan uit dat je liever met vrienden en familie thuis op de zitzak hangt of voetbalt, pingpongt en gamet, dan met je collega's. We geloven ook niet dat dit soort dingen op kantoor ons cool of aantrekkelijk maken als werkgever (eerder het tegenovergestelde eigenlijk).

No-nonsense aanpak

Spreekt onze aanpak je aan? Bekijk dan onze vacatures. Zoals met alles, houden we ook van een no-nonsense aanpak bij het aannemen van nieuwe mensen

Ons selectieproces is informeel en rechttoe rechtaan. Als je contact met ons hebt opgenomen, hebben we je LinkedIn profiel of cv al bekeken, dus we hoeven niet lang stil te staan bij je ervaring. Tijdens onze kennismaking willen we kijken of we op dezelfde golflengte zitten en dezelfde kijk hebben op werk en leven. Je ontmoet een paar teamleden (we hebben geen HR managers) die graag hun ervaringen delen over het werken in een Quad team. Als het klikt, doen we je een aanbod.

Wil je meer info?

Laat je gegevens achter als je meer wilt weten. We nemen direct contact me je op om je vragen te beantwoorden.