Laat zien wat je in huis hebt
Quad programmeer​opdracht
Waarom een opdracht?
In sommige gevallen is een technische opdracht geschikt om je ervaring met de ontwikkeling van webapplicaties in Java aan te tonen. We erkennen echter dat dit een aanzienlijke investering van je tijd en energie vraagt. Met dat in gedachten, willen we graag uitleggen waarom we je zouden kunnen vragen om zo'n opdracht te voltooien, en waarom het de moeite waard zou kunnen zijn voor je om dit te overwegen.
Vanuit ons perspectief
Veel van ons werk draait om het coderen in Java en het gebruik van technologieën die horen bij het Java ecosysteem. Daardoor moeten we bevestigen dat iedereen die interesse heeft om bij een van onze teams te komen, goed is in Java of het potentieel heeft om dat snel te worden.
Voor kandidaten met een carrière waarin ze meerdere jaren professioneel met Java gewerkt hebben, is een kort technisch gesprek meestal genoeg.
Er zijn echter wat onzekerheden als een kandidaat geen ervaring heeft met Java-ontwikkeling in een professionele omgeving. Dit is meestal het geval wanneer een kandidaat:
 • Bijna of net afgestudeerd is en op zoek is naar een eerste baan.
 • Overstapt naar software-ontwikkeling vanuit een andere carrière.
 • Een ervaren ontwikkelaar is, maar voornamelijk in andere talen dan Java.
In deze omstandigheden is het verstandig voor ons om een demonstratie van de software-ontwikkelingsvaardigheden van een kandidaat te vragen.

In het verleden hebben we gezien dat de meesten die de opdracht afmaken het goed genoeg doen om een vervolggesprek te rechtvaardigen. We zien dit als een mogelijkheid om eventuele twijfels die we nog hebben over de technische kennis weg te nemen. Bovendien is het ook een kans voor ons om met de kandidaat te werken in een scenario dat op het werken lijkt. We hopen daarbij op een soepele interactie.
Vanuit jouw perspectief
Het voltooien van een dergelijke opdracht, zelfs een relatief eenvoudige, kost veel uren werk. We zijn ons hier van bewust en we onderschatten niet wat we van je vragen. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele voordelen aan het maken van de opdracht, ongeacht de uiteindelijke uitkomst:

 • Je krijgt gedetailleerde feedback op je opdracht, zelfs als deze niet aan onze eisen voldoet. Dit kun je gebruiken om te leren en te verbeteren.
 • Het kan voorkomen dat je opdracht lastig vond, maar dat het daaropvolgende gesprek niet aansluit bij onze verwachtingen. We zullen altijd duidelijke redenen geven voor onze beslissing, wat kan dienen als waardevolle feedback voor je toekomstige professionele bezigheden.
 • Nadat je met ons gesproken hebt, realiseer je je misschien dat er bepaalde aspecten van ons bedrijf of teams zijn die niet bij je passen, waardoor je besluit het proces te verlaten. Deze interacties zijn uiteindelijk een tweerichtingsverkeer.
 • Als je een goede indruk achter laat met zowel de opdracht als het vervolggesprek, dan willen we je graag aan boord hebben. Dat kan alleen maar goed zijn voor je onderhandelingspositie.
 • Je vindt het misschien gewoon leuk om de opdracht te doen en je leert er een paar dingen van.

Van kennismaking tot teamlid

We hebben al kennis gemaakt
Bel met een mede ontwikkelaar, ontdek onze filosofie en bespreek de mogelijkheden
Je maakt

de opdracht

We hebben een vervolggesprek
We nemen de opdracht met je door en daarna mag je kennis komen maken met enkele collega’s
Kennis maken bij Quad
We doen je een aanbieding
Proficiat, je bent onderdeel van een Quad team: je kunt gaan genieten van werken in vrijheid
Bel met een mede ontwikkelaar, ontdek onze filosofie en bespreek de mogelijkheden
We nemen de opdracht met je door en daarna mag je kennis komen maken met enkele collega’s
Proficiat, je bent onderdeel van een Quad team: je kunt gaan genieten van werken in vrijheid
De opdracht
Onze klant heeft een eenvoudige webapplicatie nodig waarmee gebruikers trivia-vragen kunnen beantwoorden. Ze hebben een service gekozen die de vragen en antwoorden genereert, maar deze heeft bepaalde beperkingen en mist een gebruikersinterface (UI). Kun jij de applicatie bouwen die ze willen?
Vereisten
De Open Trivia Database biedt een simpele API met één endpoint om trivia-vragen en antwoorden in JSON-formaat op te vragen.
De Open Trivia API zelf is echter niet ideaal, omdat een slimme gebruiker de JSON kan bekijken en het juiste antwoord kan ontdekken. Een oplossing in de vorm van een tussenliggende API (Java back-end) die twee endpoints biedt, zou dit probleem oplossen:
 • GET /questions
 • POST /checkanswers
Daarnaast is er een simpele gebruikersinterface (UI) nodig zodat de gebruiker makkelijk kan communiceren met de applicatie.


Oplevering
 • Een link naar Github waar de broncode kan worden gevonden;
 • Een README in de hoofdmap met instructies voor het bouwen en uitvoeren van de applicatie;
 • Een link naar de werkende applicatie op een cloud-platform (optioneel).
Suggesties
Spring Boot is het aanbevolen framework, omdat het webfuncties out of the box aanbiedt;
 • Overweeg (unit) testen
 • Er is geen vereiste om een database te gebruiken
 • Front-end technologie is niet belangrijk, kies wat je wilt.

Inzenden

Als je de opdracht hebt voltooid, laat dan je gegevens en een link achter met waar we de code kunnen vinden. Als je liever eerst met ons praat of als je niet zeker weet of je de opdracht moet doen, bel ons dan: 085 0175888.

orange-arrow-leftorange-arrow-centerorange-arrow-rightorange-arrow-leftorange-arrow-right